Podpora in kontakt051 353 463 trgovinahairbeauty.si
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 40 €.

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S trgovino iz skladišča (v nadaljevanju »trgovina« ali »Hair beauty d.o.o.«) upravlja podjetje Hair beauty d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • Po povzetju - gotovina (plačilo z gotovino ob prevzemu blaga). Če se odločite za plačilo po povzetju, potem boste skupaj s paketom prejeli račun, ki jo boste poravnali poštnemu uslužbencu. Za storitev PO POVZETJU se zaračuna dodatni strošek 1,92€. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila. Navedeni stroški pošiljanja veljajo v notranjem prometu na območju Slovenije. Znesek je enak ne glede na to, koliko je vaš celoten strošek plačila. Plačilo z gotovino je možno tudi pri osebnem prevzemu blaga, pri katerem kupec nima nobenih stroškov z dostavo. 
  • Predračun (plačilo po predračunu - nakazilo na TRR). Če se odločite za plačilo po predračunu, boste po elektronski pošti prejeli predračun (ta se ne kreira avtomatično, ampak vam ga posredujemo z zamikom). Ko bo ta v celoti poravnan, boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostane blago do nadaljnega v lasti podjetja Hair beauty d.o.o. 
  • Račun z valuto - samo za B2B uporabnike
  • Plačilo s kartico - Maestro, Mastercard, Visa

Cene in stroški dostave

Vse cene izdelkov so navedene v evrih (€) in že vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Na celotno področje Republike Slovenije vam naročeno blago dostavi Pošta Slovenije d.o.o., - cena stroška dostave je 5,95 € za vrednosti nakupa do 40 €. Stroški dostave paketov v vrednosti nad 40 € krije Hair beauty d.o.o, Logatec.

Za storitev PO POVZETJU se zaračuna dodatni strošek 1,92€. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila. Navedeni stroški pošiljanja veljajo v notranjem prometu na območju Slovenije.

Izdaja računa

Obvezujemo se, da za vsako dobavo blaga izdamo račun, na katerem sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom, in ga izročimo kupcu. Prosimo, da račun skrbno shranite, ker lahko služi kot garancijski list za kupljene izdelke.

Dostava

Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 13h, bodo realizirana še isti dan. Naročila prejeta po 13h, bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan. V primeru, da izdelek v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.
Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku.

Nakup

Po oddanem naročilu, na e-mail prejmete povzetek naročenih izdelkov. Poslano naročilo lahko kupec prekliče v roku dveh ur po oddanem naročilu. Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen. Vse nastale stroške po preteku veljavnega časa preklica krije naročnih blaga. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. S klikom na gumb "Zaključi naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) v slovenskem jeziku je shranjena na strežniku v elektronski obliki in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje spletno trgovino in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem (v primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine v obe smeri. Ceno poštnine določa dostavna služba (Pošta Slovenije), točen znesek poštnine v eno smer pa je razviden tako na povzetku nakupa kot tudi na samem računu.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga v 44 dneh

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 44 dneh vrne kupljeno blago brez navedbe razloga. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga in sicer na e-mail: trgovina@hairbeauty.si , blago pa vrniti v nadaljnih 30 dneh.
Blago morate vrniti v originalni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, izdelek pa ne sme imeti vidnih znakov uporabe.

Za izvedbo postopka za vračilo kupnine ob odstopu od pogodbe oz. vračilu v 14 dneh potrebujemo naslednja dokumenta:
- Izpolnite obrazec za vračila artiklov, kjer boste izpolnili vse podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo vračila.
- Priložite tudi kopijo računa.
Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Hair beauty d.o.o., Obrtna cona št. 6, 1370 Logatec. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo). Morebitne stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 30 dneh po prejetju obvestila o odstopu od pogodbe. V spletni trgovini pa omogočamo tudi zamenjavo izdelka.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket prinesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodajali ali odstranjevali) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

Reklamacije ne bomo upoštevali v naslednjih primerih:

  • neupoštevanje navodil za uporabo,
  • popravilo aparata s strani nepooblaščenih oseb,
  • vgraditev neoriginalnih sestavnih delov,
  • poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca ali tretje osebe,
  • če kupec ravna z izdelkom nestrokovno in malomarno,
  • če je okvara posledica udarca strele ali drugih oblik višje sile,
  • nepravilne priključitve, prenizke ali previsoke napetost.

Podjetje Hair beauty d.o.o. Logatec, zagotavlja kupcu brezhibno delovanje izdelka in prevzame obveznosti, da bo na lastne stroške odpravil vse pomanjkljivosti.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.  

Pridržujemo si pravico do sprememb cen in ostalih podatkov brez opozorila.

Pomoč uporabnikom

!!! NOVOST – da bo uporaba Hair beauty spletne trgovine za vas še bolj enostavna smo pripravili 2 video vodiča, ki prikazujeta uporabo korak za korakom – preverite koristne informacije in vljudno vabljeni k čimprejšnji registraciji, da boste lahko opravili željene nakupe:   
PRIJAVA V HAIR BEAUTY SPLETNO TRGOVINO - VIDEO VODIČ.mp4
HITRA & ENOSTAVNA UPORABA SPLETNE TRGOVINE - VIDEO VODIČ.mp4

Za pomoč pri ogledu, nakupu ali informacijah o izdelkih v spletni trgovini nas lahko kontaktirate na e-mail trgovina@hairbeauty.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem času.

Želimo vam prijetne in ugodne nakupe!

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na e-mailu trgovina@hairbeauty.si